2014 m. liepos 22 d., antradienis

Orkaitėje keptas omletas su pomidorais

Ir dar vieną kartą gyvenimas man primena, kad mes galime padaryti viską, apie ką svajojame. Viskas, ko tam reikia, yra mūsų viduje. Kalbu apie tą vidinę aistrą, kuri suteikia supergalių, apie kurias net nenutuokėme, kol nepradėjome eiti link svajonės.



Taip, ir Tu turi supergalių, net jei esi liūdnas, pasiklydęs, vienišas ir nusivylęs, tik pradėk veikti ir pamatysi, kaip aplink Tave ima nutikti stebuklai. Daryk beprotiškiausius dalykus, apie kuriuos šnabžda širdis.    


Imu, darau ir tikiu gėriu, juoku, kuris viską pagydo, bučiniais, stiprumu sunkiais gyvenimo momentais ir savimi - klystančia, išdykaujančia, bandančia, nudegančia, parkretančia, atsistojančia ir vėl bėgančia į priekį.



Čia mano vėlyvi vidurvasario pusryčiai. Po karštos ir tvankios nakties, kai miegi tik pėdas po kaldra pakišus, tiksliau bandai miegoti. O iš tikrųjų užsnūsti tik paryčiais, kai pro langą įsėlina vėsa. Tada aukščiau užsitrauki kaldrą. Jau per miegus. 





2 alkaniems pusryčiautojams reikės:
2 didelių svogūnų
6 kiaušinių
2-3 valgomųjų šaukštų sviesto
6 valgomųjų šaukštų pieno arba grietinėlės
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Bazilikų
2-3 pomidorų

Orkaitėje keptas omletas su pomidorais

1.Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
2.Keptuvėje ištirpinkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies sviestą, suberkite svogūnus, žiupsnelį druskos, išmaišykite ir kepkite apie 5 - 7 minutes, kol jie šiek tiek pagels. Vis pamaišykite.
3. Dubeny iki vientisos masės išplakite kiaušinius su pienu, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir žiupsniu pipirų.
4. Kiaušinių plakinį užpilkite ant svogūnų ir išmaišykite, ant viršaus išdėliokite žiedais supjaustytus pomidorus ir bazilikų lapelius, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pašaukite 15-20 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 190 C,kol omletas šiek tiek apskrus.

Komentarų nėra: