2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Laiškas Tau

Iš minčių iškratau visas baimes ir abejones, kad būtų pakankamai vietos svajonėms. Su svajonėmis užmiegu, tokiomis gražiomis, kad vos pabudus, nekantrauju imtis jų įgyvendinimo. Nekantrauju patirti, šokti į kiekvieną dieną ir mėgautis kvapą gniaužiančiu laisvuoju kritimu, kai renkuosi drąsą, o ne komfortą, stebuklus, o ne realybę, galimybes, o ne užtikrintumą. Taip, padarau klaidų, kurių tikriausiai išvengčiau, gyvendama tvarkingą suaugusio žmogaus gyvenimą, bet kaip kitaip sužinoti, kas iš tiesų aš esu, koks yra niekieno neprimestas pasaulis, kuo pasikliauti, o ką paleisti. Suklydus - atsiprašau, o tamsiąsias vidaus kertes mokausi apšviesti gerumu.


Mano širdis ir rankos visada atviros. Ir į jas krenta paprastos ir nepaprastos akimirkos ir žvaigždės iš dangaus ir ypatingi žmonės ir audros ir skausmas, joms nurimus. Už viską jaučiuosi dėkinga. Už kiekvieną jausmą. Dėl kurio esu kiek laukinė, keista, bet laisva. Dėl kurio esu savimi. Jau seniai supratau, kad neįmanoma mylėti savęs, kol gyveni pagal kitų svajones, kol bandai būti tuo, kuo nesi. Nemoku nemylėti žmonių, nemoku netikėti jų gerumu, nemoku norėti turto, nemoku užsidėti milžino kaukės, kai jaučiuosi maža, nemoku surimtėti ir nuslėpti akių blizgesio, kai esu dėkinga paprasčiausiai už tai, kad esu. Šįvakar noriu padrąsinti pabūti su savimi, ypač, jei jauti, jog pasiklydai. Pasvajoti, neapsiribojant loginio mąstymo brėžiamomis ribomis. Tai visad padeda. Kaip kad pūkinis apklotas ar lėkštė minkšto, ką tik iš orkaitės ištraukto kugelio sušalus.       


4 išalkusiems valgytojams reikės:
200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
2 vidutinio dydžio nuluptų svogūnų
4 valgomųjų šaukštų (t.y. apie 60 g) sviesto
2 valgomųjų šaukštų aliejaus + dar trupučio kepimo skardai ištepti
1300 g nuskustų bulvių
310 ml pieno
2 arbatinių šaukštelių druskos
Maltų juodųjų pipirų

Bulvių plokštainis. Kugelis

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kiaulienos šoninę ir vieną svogūną supjaustykite pusės centimetro kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, tada suberkite šoninę, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių, kol šoninė dailiai apskrus.
3. Bulves ir likusį svogūną sutarkuokite elektrine trintuve. Išmaišykite. Palikite tarkius pastovėti porai minučių.
4. Į keptuvę pas spirgus supilkite pieną, išmaišykite ir užvirkite.
5. Šaukštu nusunkite, ant tarkių viršaus susirinkusį skystį. Užplikykite atsargiai tarkius, kai tik pienas užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
6. Kepimo formą gausiai ištepkite aliejumi. Supilkite tarkius, pašaukite nedelsiant į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60-75 minutes, atsižvelgiant į kugelio storį.
7. Patiekite su grietine ar spirgučiais, o gal net varškės padažu.

Komentarų nėra: