2012 m. gruodžio 24 d., pirmadienis

Kalėdos yra Kalėdos

Kalėdos yra Kalėdos: kiekvienas laukia savojo stebuklo išsipildymo, viskas, ko iš tiesų trokšti kaip ant delno. Užsisklendęs, tolimas kasdienybės problemoms, naivus ir drąsus vidinis vaikas visada stovi suaugusio žmogaus kaiminystėje, bet per Kalėdas su nepaaiškinama jėga užklumpa kiekvieną.

Galbūt todėl Kalėdos ir yra tokios ypatingos ir žmonės, kurie, atrodo, prarado visą gyvenimo džiaugsmą,ima puošti eglutes, kepa pyragus, grožisi medžių pasidabruotomis šakomis ir po truputį ima tikėti stebuklais.Linkiu šiandien įsiklausyti į vidinį vaiką ir suprasti, ko iš tiesų trokšti.Tada ir stebukai išsipidys...
Per vienas Kalėdas močiutė man padovanojo Lewis Caroll pasaką apie mažą mergaitę Alisą: tiek, kai man buvo 12 m., tiek dabar - man tai labai ypatinga istorija… nes jos žodžiuose slepiasi labai daug tiesų, viena iš jų būtent apie troškimus ir jų išsipildymą.
- Gal malonėtumėte pasakyti, kur man iš čia eiti? - Alisa paklausė Katino.
- Tai labai priklauso nuo to, kur nori pakliūti, - atsakė Katinas.
- Kad man nelabai svarbu, kur... - tarė Alisa.
- Tada koks skirtumas, kur eisi, - atsakė Katinas.

P.S.: Atleisk visiems, kurie yra Tave supykdę ar supykdys, atleisk sau, sustok bėgime ir su ramia širdimi sėsk prie Kūčių stalo. Nesvarbu, kur esi - juk ne erdvė yra Namai, pajusk viduje nepaprastą jaukumą ir šilumą. Pasidalink tuo su šalia esančiu. Apkabinu :)



2 puodelių miltų
1 1/2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
3/4 puodelio cukraus pudros
3 kiaušinių
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
2-3 valgomųjų šaukštų apelsinų cukatų
1 puodelio džiovintų spanguolių
1 puodelio lazdyno riešutų
100 g pieniško šokolado

Biscotti su spanguolėmis, lazdyno riešutais ir apelsinų cukatomis

1.Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepimo skardą šiek tiek patepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi.
2. Kiaušinius išplakite su cukraus pudra, kol jie virs putomis. Tai užtruks apie 10 minučių.
3. Dubenyje mediniu šaukštu gerai sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Į miltų mišinį supilkite kiaušinių plakinį, suberkite apelsinų cukatas, spanguoles, riešutus bei susmulkintą šokoladą ir mediniu šaukštu viską gerai išmaišykite (apie 2-3 minutes). Kai tešlos nebus įmanoma maišyti, išverskite ją ant labai miltuoto paviršiaus ir truputį paminkykite, kad taptų vientisesnė (apie 2 minutes). Tešla lips prie rankų, bet dėl to nesukite sau galvos, viskas su ja gerai, ji ir turi būti lipni.
4. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite po pailgą kepaliuką apie 20 cm ilgio. Kepkite apie 30-35 minutes, kai atvės supjaustykite plonomis riekelėmis, riekeles sudėkite atgal į kepimo skardą bei kepkite dar sykį 8-10 minučių, kol riekelės tamps traškios. 

Komentarų nėra: